Miku/ja juaj po e vuan shumë divorcin, ja disa këshilla si mund ta mbështesni

0

[ad_1]

Përballja me divorcin është shpesh një nga provat më të këqija për një qenie njerëzore dhe për fat të keq, është shumë i zakonshëm.

Si mik i ngushtë i dikujt që është përfshirë në procedurat e divorcit, shpesh ndihesh i pafuqishëm. Çfarë duhet të thoni dhe të bëni për të ofruar mbështetje konstruktive? Këto janë disa këshilla.

1. Respektoni procesin e shërimit
Rruga drejt rimëkëmbjes është një nga uljet dhe ngritjet. Përpunimi i diçkaje aq drastike si divorci nuk është linear dhe si mik i dikujt që e kalon atë, më mirë ta marrësh këtë parasysh. Është një proces me shumë luhatje humori: një ditë shoku juaj ndihet plotësisht mirë, të nesërmen kërkon sërish ta takojë ish-partnerin/en.

Përballja me një humbje të tillë dhe kthimi në krye të saj është thjesht një proces i shtresuar. Dhimbja dhe trishtimi janë një shtresë shumë thelbësore në këtë proces, por të mësosh nga gabimet e bëra dhe të dalësh më i fortë është po aq thelbësore.

Ju mund ta ndihmoni mikun tuaj duke respektuar këto ulje dhe ngritje, duke i normalizuar ato dhe duke e bërë të qartë vazhdimisht se ato janë të natyrshme në një proces të tillë rikuperimi.

2. Respektoni nevojat e mikut tuaj
Nevojat e mikut tuaj gjithashtu shkojnë në të gjitha drejtimet: ndonjëherë do të ketë nevojë për heshtje dhe paqe, ndonjëherë do të duan të flasin për të dhe të ndajnë detaje me ju, herë të tjera do të kenë nevojë për një ndjenjë rehatie ose lidhjeje. Pyetni mikun tuaj se çfarë i nevojitet në atë kohë dhe mbajeni në mend.

3. Motivoni mikun tuaj
Për të rritur besimin e miqve tuaj herë pas here kur është e nevojshme, për këtë janë miqtë . Por një mik që po divorcohet mund të përdorë dridhje të tilla pozitive më shumë se kurrë. Një kompliment i përgjithshëm i përzemërt e bën gjithmonë këtë, por në këtë rast është gjithashtu e rëndësishme t’i kujtoni personit cilësitë e mira që ai/ajo tregoi në marrëdhënien që përfundoi pa funksion. Për shembull, ju mund të tregoni se sa shumë është përpjekur ai/ajo për ta mbajtur marrëdhënien në rrugën e duhur vazhdimisht. Sa dashuri ka dhënë dhe sa energji ka sjellë… dashuri dhe energji që ai ose ajo tani mund të shpenzojë për veten e tij.

4. Inkurajojeni të rikthehet në jetën “sociale”
Përfshijeni mikun tuaj në takime komode, ngjarje më të mëdha shoqërore ose një fundjavë jashtë. Ftojini ata sa më shumë që të jetë e mundur, edhe nëse keni frikë se nuk do të shfaqen më në fund dhe sigurisht ta bëni këtë gjatë pushimeve. Bëni gjëra argëtuese së bashku dhe inkurajoni personin që të gjejë kohë për aktivitete relaksuese ose terapeutike si joga ose meditimi. Në raste të caktuara, terapia mund të jetë gjithashtu një shpëtim.

Përkthyer nga scientificorigin.com

[ad_2]

Source link

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert