Zbulohet E-maili i Chiellinit për shokët e ekipit: “Rrogat në sezonet e ardhshme”. Akuza ndaj Juventusit

[ad_1]

Hetimi “Prisma” i prokurorisë së Torinos – e cila nëntorin e kaluar ishte nisur nga fitimet kapitale ‘të fryra’ – tani ka një tendencë tjetër, gjithmonë synon rregullimin e buxheteve: hetuesit kritikojnë Juventusin se ka rënë dakord me lojtarët në mars 2020, per heqjen dorë nga katër paga (mars, prill, maj dhe qershor, ose e fundit e sezonit 2019/20) me shtyrjen e pagesës së tyre nga katër në vitet pasuese pa asnjë gjurmë në buxhetin përkatës…

Shkurtimisht, klubi i Juventusit fillimisht do të kishte lehtësuar buxhetin 2019/20 me rreth 90 milionë euro, por më pas nuk do të kishte llogaritur saktë 60-të e paguara më pas për lojtarët, sipas marrëveshjeve private të nënshkruara me ta.

Dokumentet private “të padeponuara pranë organeve kompetente” dhe që më 23 mars u bënë objekt kontrolli në zyrat e avokatëve të Torinos, Milanos dhe Romës ku u depozituan: dokumente që sipas akuzës më pas ishin të destinuara të zhdukeshin përgjithmonë, sipas “praktikës së mbajtjes së disa dokumenteve konfidenciale jashtë selisë së klubit, më pas asgjësimit të tyre pasi të jetë shteruar funksioni i garancisë”.

Tani vjen zbulimi i emailit me të cilin kapiteni i Juventusit, Giorgio Chiellini në mars 2020 u kërkoi bashkëlojtarëve të tij të bien dakord të gjithë së bashku me klubin e Juventusit për shtyrjen e pagave në fjalë: “Kam folur me Paraticin dhe presidentin për situaten emergjente, e cila padyshim krijoi probleme të mëdha financiare, veçanërisht ne likuiditet.

Dhe klubi do të donte të gjente një marrëveshje për pjesëmarrjen tonë në momentin e vështirësisë. Mendoj se edhe ne duhet të bëjmë një hap, siç po bëjnë klubet e tjera në Evropë dhe të gjejmë një marrëveshje që do të na mundësonte për të shmangur rreziqet, si dhe për të dhënë një imazh të ekipit të përbërë nga njerëz me vlerë”.

Rreziqet për të cilat Chiellini foli ishin se një masë politike kishte ende shkurtime për të përballuar vështirësitë e klubeve italiane: “Në nivel legjislativ, aktualisht askush nuk na detyron dhe nuk ka të drejtë që të mos paguhemi, por presidentët janë të sigurt se do të bëhet një ligj që do t’i lejojë të mos na paguajnë nëse nuk luajmë. Nëse nuk gjejmë marrëveshje deri në fund të muajit, detyrimisht do të duhet të përshtatemi me atë që do të vendoset në nivel kombëtar”.

Dhe prandaj marrëveshja u gjet, siç zbulohet nga emaili i zbuluar nga Corriere di Torino. Chiellini, i cili e kaloi këtë çështje së bashku me drejtuesin tjetër të dhomës së zhveshjes Bonucci, i paraqiti skuadrës tre hipoteza, ku pika kyçe ishin “pagesat në sezonet e ardhshme”. Propozimi “B”, i cili u pranua pavarësisht se disa lojtarë – të gjithë të huaj – nuk ranë dakord, parashikonte: “Mars 100% në sezonet e ardhshme, Prill 0%, Maj 100% në sezonet e ardhshme. Qershor: nëse anulojnë kampionatin 0 %, nëse arrijmë ta përfundojmë kampionatin 100% në sezonet e ardhshme”.

Ndaj, përballë heqjes dorë totale të lojtarëve për të marrë rrogën në muajin prill, Juventus megjithatë mori përsipër të paguajë tre muajt e tjerë të marsit, majit dhe qershorit në sezonet në vijim. Një marrëveshje që sipas Prokurorisë Publike të Torinos nuk do të ishte komunikuar rregullisht nga klubi i Juventusit, duke theksuar “ekzistencën e shumë akteve private të emërtuara në mënyra të ndryshme të përfshira në dy manovrat e pagave për vitet financiare 2019/2020 2020/21 dhe të pa depozituara. me organet kompetente”.

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *