Turqia ‘ndëshkon’ me masë administrative 15 milionë dollar Google

[ad_1]

Turqia ka gjobitur Google të hënën si pjesë e procedurave të lidhura me ofrimin e rezultateve të kërkimit në tregun lokal për rezervimet e hoteleve.

Siç raporton televizioni shtetëror TRT, duke cituar Këshillin e Konkurrencës, bëhej fjalë për gjobë deri në 482 milionë lira turke (rreth 15 milionë dollarë).

Kështu u gjykua se po krijohen barriera që shërbimet lokale të kërkimit të hoteleve të kenë një prani të plotë në tregun e reklamave të hoteleve. Ndërveprimet e tyre me klientët potencial vështirësohen nga roli dominues i Google.

 

 

Në mars 2024, rregullatori prezantoi masa paraprake kundër Google, duke i dhënë afat tre muajsh për të zgjidhur pretendimet.  Gjithashtu, është vendosur një gjobë ditore në bazë të të ardhurave bruto të kompanisë për vitin 2023 deri në eliminimin e plotë të shkeljeve.

Kompania tha se që nga 15 prilli, të gjitha shkeljet e identifikuara nga këshilli janë pushuar dhe shërbimet lokale të kërkimit të hoteleve janë duke funksionuar lirshëm. Megjithatë, bordi studioi situatën dhe arriti në përfundimin se kërkesat nuk ishin përmbushur.

Procesi i zgjidhjes vazhdoi deri më 21 maj, por deri në atë datë kompania nuk kishte zbatuar protokollet e kërkimit, algoritmet dhe politikat e kërkuara nga Turqia.

Në këtë drejtim, rregullatori anuloi gjobën ditore, duke e zëvendësuar me një gjobë një herë prej 15 milionë dollarësh për mosrespektim të masave parandaluese që kishte vendosur më parë.

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *