“Nuk duam të na shohin se mërziten”, gjysma e duhapirësve e fshehin zakonin e tyre nga njerëzit e dashur

[ad_1]

Pothuajse gjysma e duhanpirësve pranojnë se e fshehin zakonin e tyre nga njerëzit e dashur, sipas një studimi.

Studimi i dy mijë duhanpirësve zbuloi se 43 për qind e atyre që e mbajnë atë të fshehur kanë përdorur shëtitjen e qenit si një justifikim për të pirë një cigare, ndërsa mbi gjysma (54 për qind) do të thoshin se thjesht po shkojnë në dyqan.

40 për qind ofrojnë të hedhin mbeturinat për një cigare sekrete dhe dy të tretat kanë fajësuar një mik për erën e tymit, shkruan Mirror.

91 për qind zbuluan se e mbanin të fshehur zakonin e tyre sepse nuk donin të mërzitnin njerëzit e tyre – ndërsa 46 për qind ndiheshin fajtorë.

Një zëdhënës i LloydsPharmacy, i cili autorizoi studimin, tha: “Me stigmën rreth pirjes së duhanit në rritje, nuk është çudi që kaq shumë duhanpirës të fshehin zakonin e tyre nga njerëzit e dashur. Lënia e duhanit mund të jetë e vështirë, dhe shumë janë përpjekur, por e kanë gjetur veten duke pirë duhan përsëri shpejt pasi e kanë lënë”.

Studimi zbuloi gjithashtu se taktikat kryesore të përdorura nga duhanpirësit e fshehtë për të mbuluar aromën përfshijnë dush (32 për qind), ndërrimin e rrobave të ndryshme (37 përq ind) dhe mbajtjen e dritareve të hapura në makinën ose shtëpinë e tyre (45 për qind). Dhe 44 për qind shpesh blejnë deodorant për të maskuar aromën.

Por pavarësisht kësaj, gati gjysma janë kapur më parë nga dikush nga i cili po përpiqeshin ta fshihnin. Doli gjithashtu se më shumë se katër në dhjetë fshehin zakonin e tyre nga të dashurit nga turpi dhe 51 për qind mendojnë se do të gjykoheshin nëse dikush do ta zbulonte.

Për t’ju bashkuar grupit të Faxweb.al në Facebook, klikoni Join Group

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *