Nëse ju dhemb barku gjithmonë pasi keni ngrënë, mund të jetë shenjë e kësaj sëmundjeje…

[ad_1]

Kanceri është një gjendje ku qelizat në një pjesë të caktuar të trupit rriten dhe riprodhohen në mënyrë të pakontrolluar. Qelizat kancerogjene mund të pushtojnë dhe shkatërrojnë indet e shëndetshme përreth, duke përfshirë organet.

Edhe pse ka mbi 200 lloje të kancerit, ndër më të zakonshmit janë kanceri i gjirit, kanceri i mushkërive, kanceri i prostatës dhe kanceri i zorrëve. Kanceri i zorrëve më së shpeshti gjendet tek personat mbi moshën 60 vjeç, por si të gjithë kanceret, ai mund të shfaqet në cilindo të çdo moshe. Simptomat, ndërkohë, mund të shfaqen në disa zona. Një nga simptomat është dhimbja e barkut që shkaktohet nga ngrënia.

Simptoma të tjera përfshijnë:

• një ndryshim i vazhdueshëm në zakonin e jashtëqitjes;

• gjak në jashtëqitje;

• humbje peshe e pashpjegueshme;

• lodhje ekstreme pa arsye

• dhimbje ose gungë në bark.

Shumica e njerëzve me këto simptoma nuk kanë kancer të zorrëve. Probleme të tjera shëndetësore mund të shkaktojnë simptoma serioze. Por nëse keni një ose më shumë nga këto, ose nëse gjërat thjesht nuk duken mirë, shkoni të konsultoheni me mjekun tuaj të përgjithshëm.

Një test i fundit laboratorik ka zbuluar se kanabisi medicinal mund të vrasë deri në 90 për qind të qelizave të kancerit të zorrës së trashë. Duke folur për rezultatet, onkologu Tami Peretz tha: “Bazuar në këto eksperimente, ka vend për të kryer studime te kafshët dhe, në të ardhmen, për të shqyrtuar mundësinë e përfshirjes së këtyre produkteve në pacientët me kancer kolorektal”.

Megjithëse rezultatet janë premtuese, është e rëndësishme të theksohet se ekziston një ndryshim i rëndësishëm midis testeve laboratorike dhe provave të kafshëve ose njerëzve. Ndërsa baza e provave vazhdon të rritet dhe përfitimet e kanabisit medicinal bëhen gjithnjë e më të dukshme, kjo mund të ndihmojë në heqjen e stigmës që ka mbuluar bimën që nga shekulli i 20-të.

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *