Ndryshimi i madh në futboll, duke nisur para kupës së botës, ndeshjet mund të jenë 100 minutëshe

[ad_1]

FIFA po shqyrton mundësinë e zgjatjes së ndeshjeve deri në 100 minuta, në vend të 90 minutave, përpara Kupës së Botës në Katar në nëntor. Në muajt e fundit, FIFA ka pasur shumë kritika pasi ka kërkuar që Kupat e Botës të zhvillohen çdo dy vjet në vend të çdo katër.

Për shumë vende dhe tifozë kjo është thjesht e tepërt, megjithëse ideja ka pasur një mbështetje nga vende të caktuara në botë, të cilët do të mirëprisnin më shumë shanse për t’u kualifikuar.

Tani organi qeverisës i futbollit botëror po rrezikon më shumë reagime ndaj planeve të tyre për turneun, pasi ata kërkojnë të prezantojnë ndeshjet 100 minuta për këtë dimër.

FIFA po kërkon të rrisë kohën e ndeshjes me 10 minuta. Çështjet vijnë nga fakti se topi në fakt nuk qëndron gjatë në lojë në ndeshjet e futbollit, sigurisht jo aq gjatë sa mund të pritej. Sipas Observatorit të Futbollit CIES, topi mbetet në lojë vetëm për 64.7% të ndeshjeve në Ligën e Kampionëve dhe ky numër bie në vetëm 62% në Premier League.

FIFA shpreson të përmirësojë sasinë e kohës që luhet ndeshja duke shtuar 10 minuta shtesë, megjithëse nuk do të përmirësonte përqindjet. Ideja thuhet se ka ardhur drejtpërdrejt nga presidenti i FIFA-s, Gianni Infantino, presidenca e të cilit do të zgjasë deri në vitin e ardhshëm, kur ai mund të kandidojë.

Luajtja e 10 minutave shtesë duhet të miratohet nga Bordi i Shoqatës Ndërkombëtare të Futbollit. IFAB, i cili vendos për ndryshimet e rregullave. Në të kaluarën është sugjeruar që futbolli të përdorë një sistem orësh të ngjashëm me atë në regbi, ku ora ndalet për ndalesa, në mënyrë që loja të ketë më shumë top në lojë.

Si dhe Kupat e Botës çdo dy vjet dhe ndeshjet 10 minuta më të gjata, FIFA do të prezantojë më shumë ekipe në turneun e tyre, me edicionin e 2026 në SHBA, Meksikë dhe Kanada që do të prezantojë 48 skuadra në finale për herë të parë.

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *