Legjenda rrezikon 7 vite burg! Gjykata e Londrës sot jep verdiktin

[ad_1]

Telashet (juridike) nuk mbarojnë për Boris Beckerin, i cili – megjithë shpalljen e pafajësisë me 20 pika – vazhdon të përballet me deri në shtatë vjet burg pasi u shpall fajtor për krime që lidhen me falimentimin e shpallur në 2017-ën.

Ish-kampioni i Wimbledon, i cili gjithmonë e ka hedhur poshtë akuzën mashtruese të falimentimit, u dënua sot nga Gjykata e Kurorës Southwark, për katër vepra që lidhen me incidentin e falimentimit të tij, të vendosura pesë vjet më parë me një dënim të Gjykatës së Lartë për një borxh të papaguar prej afërsisht 60 milionë euro të kontraktuara me bankën Arbuthnot Latham.

Sipas ligjit të falimentimit, ish-tenisti gjerman duhet të kishte bërë të ditur, në detaje, të gjitha pasuritë dhe asetet e pasurive të tij, të cilat anasjelltas – sipas prokurorisë – ishin fshehur, të paktën pjesërisht, “në mënyrë të pandershme”.

Medalje, çmime, trofe – përfshirë kupën e fituar në Wimbledon në 1985 dhe ato të Australian Open 1991 dhe 1996 – të fshehura nga autoritetet tatimore, si dhe aktivitete të ndryshme të pasurive të paluajtshme dhe biznesi midis Londrës dhe Gjermanisë, dhe rreth 1.3 milionë euro në aseteve.

Një thesar milionerësh i vjedhur nga thesari për të shmangur numërimin e tij nga administruesi i falimentimit, duke i përdorur ato anasjelltas për të mbuluar pjesërisht kreditorët. Sot, gjykata e Londrës e ka dënuar me katër akuza lidhur me këtë aferë, të cilat rrezikojnë t’i kushtojnë një dënim deri në shtatë vjet burg.

Një humbje gjyqësore e zbutur vetëm nga vetë pezullimi i dënimit, deri në një apel të mëtejshëm të mundshëm, në pritje të të cilit Becker mund të qëndrojë i lirë. Por nëse në moshën 17-vjeçare “Bum Bum Boris” magjepsi klubin All Englad, duke triumfuar në Kampionatin si një adoleshent absolut, në moshën 54-vjeçare ai vazhdon në mënyrë të pashmangshme shëmbëlltyrën e tij të palavdishme, mes vështirësive ekonomike dhe proceseve ligjore.

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *