“Katar 2022”: FIFA hap Botërorin, mbi 3 milionë bileta në shitje…

[ad_1]

Faza e dytë e shitjes së biletave për Kupën e Botës në Katar (21 nëntor – 18 dhjetor) filloi të martën dhe do të përfundojë më 28 prill, në orën 11:00. “Ata, kërkesat e të cilëve janë plotësuar për bileta, do të informohen për rezultatin e kërkesës së tyre me email jo më herët se 31 maji”,– thuhet në një deklaratë të FIFA-s.

Ka katër lloje biletash: bileta për një ndeshje të caktuar (në katër kategori çmimesh, e fundit prej të cilave është e rezervuar për banorët e Katarit), bileta të rezervuara për tifozët e një ekipi për të gjithë fazën e grupeve, ose për një ndeshje të së dytës faza në të cilën skuadra e tyre ka të ngjarë të marrë pjesë dhe biletat që japin akses në katër ndeshje në katër stadiume të ndryshme.

Për shikuesit nga jashtë, çmimet e biletave individuale për raundin e parë variojnë nga 250 deri në 800 rijalë të Katarit (midis 62 dhe 200 euro) për një ndeshje. Për finalen, është e nevojshme të llogariten midis 2200 dhe 5850 rial (550 dhe 1460 euro).

Çmimet e biletave të rezervuara për banorët e Katarit variojnë nga 40 në 750 rial (nga 10 në 190 euro) për njësi. Mesatarisht, ato janë 30% më të shtrenjta se në Botërorin e kaluar, në Rusi në 2018.

Duke pasur parasysh distancat e shkurtra ndërmjet tetë stadiumeve; e vendosur brenda një rrezeje prej 50 kilometrash rreth qendrës së kryeqytetit Doha, “për herë të parë, publiku do të mund të kërkojë bileta për dy ndeshje që zhvillohen në të njëjtën ditë, në fillim të fazës së grupeve” , specifikon ‘shembull.

Hapja e kësaj faze të dytë të shitjeve vjen pas shortit për raundin e parë të botërorit javën e kaluar. Gjithsej 804,186 bileta u ndanë gjatë fazës së parë të shitjes, midis 19 janarit dhe 8 shkurtit, kur ishin kërkuar 17 milionë. Në total, ka pak më shumë se 3 milionë bileta në dispozicion (2 milionë në shitje, 1 milionë të rezervuara për FIFA-n dhe partnerët e saj).

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *