Dhëmbët e bardhë dhe të shëndetshëm! Mitet që duhet të sqarohen ‘njëherë e mirë’ për trajtimin e tyre

[ad_1]

Një buzëqeshje e bardhë që shkëlqen është gjithashtu një buzëqeshje e shëndetshme. Por ka disa klishe në lidhje me të që duhet të sqarohen njëherë e mirë, dhe disa praktika të mira që ia vlen të përsëriten.

Këshillat e gjysheve nuk funksionojnë gjithmonë

Para së gjithash, të paktën kur bëhet fjalë për dhëmbët, kushtojini vëmendje praktikave që ndiqnin gjyshet tona Një prej tyre është soda e bukës dhe limoni: larja e dhëmbëve me këto dy përbërës është shumë e dëmshme. Bikarbonati, në fakt, jo vetëm që nuk ka efekt zbardhues, por nëse përdoret në furçën e dhëmbëve konsumon smaltin e dhëmbëve dhe e gërvisht, sepse është shumë gërryes. Pasoja është që dhëmbët njollosen edhe më lehtë. Limoni, nga ana tjetër, përmban acid citrik i cili gërryen kimikisht smaltin, duke çuar në mënyrë progresive në ndjeshmëri dentare.

Zbardhja profesionale nuk dëmton dhëmbët tuaj

Zbardhja profesionale nuk i dëmton dhëmbët. Është një procedurë që përdor thjesht një xhel me bazë peroksid hidrogjeni, i cili lëshon oksigjen në kontakt me dhëmbët. Kjo depërton brenda dhe eliminon të gjitha molekulat pigmentuese që kanë zverdhur dhëmbët. E vetmja masë paraprake: për të shmangur shfaqjen e ndonjë ndjeshmërie, është thelbësore të kombinoni zbardhjen me një trajtim desensibilizues.

Trajtimi nuk bëhet vetëm nga dentisti.

Ka dy lloje trajtimesh të mundshme zbardhuese. Një në shtëpi dhe një në zyrën e dentistit. Në trajtimin tek dentisti, xheli i përdorur është më i fortë, por koha e aplikimit reduktohet në një seancë të vetme. Në trajtimin në shtëpi, xheli i përdorur është më delikat, por koha e aplikimit është më e gjatë: në fakt, pacienti e vendos xhelin në maskat e bëra me porosi dhe i mban ato për disa orë në ditë për të paktën 2 javë. Në rastin e fundit, rezultatet janë shumë më efektive, pikërisht sepse xheli ka kohë të veprojë dhe të zbardhë dhëmbët në thellësi”.

Pasta zbardhuese kushton më pak

Sigurisht, të gjitha produktet pa recetë, si pastat zbardhuese të dhëmbëve dhe stilolapsat, kushtojnë më pak se një trajtim profesional. Por me ligj ato nuk mund të përmbajnë më shumë se 0,1% peroksid hidrogjeni dhe ndonjëherë nuk e përmbajnë as atë, prandaj nuk janë në gjendje të ndryshojnë ngjyrën e dhëmbëve.

Zbardhja nuk funksionon gjithmonë

Nëse një pacient ka dëmtuar smaltin dentar për shkak të bruksizmit ose një diete të pasur me ushqime dhe pije acidike, zbardhja nuk rekomandohet. Në raste të tilla është e nevojshme të “rikrijohet” vëllimi i smaltit të humbur me fasetat qeramike, guaskat e holla që aplikohen në sipërfaqen e jashtme të dhëmbit.

Pacientët me ndjeshmëri dentare duhet të trajtohen më pas me kujdes të veçantë: Në këto raste zbardhja zakonisht është e mundur, por vetëm pasi të jetë trajtuar dhe hequr shkaku i ndjeshmërisë.

Zakonet tona të përditshme ndikojnë në smalt.

Për të ruajtur shkëlqimin dhe shëndetin e buzëqeshjes, ushqimi dhe mënyra e jetesës janë thelbësore. Para së gjithash, mos e teproni me ushqimet acidike dhe me çajra bimorë sepse njollosin lehtësisht smaltin. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të keni një higjienë orale të mirë, të kryeni një seancë higjienike profesionale çdo gjashtë muaj dhe të përdorni produkte remineralizuese që ushqejnë smaltin e dhëmbëve.

loading…

[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *