Për 2023 sëmundshmëria kronike u rrit 5,9%, nga plakja e popullsisë dhe pasojat e Covid

[ad_1] Për 2023 rritja e sëmundshmërive kronike dhe e numrit të diagnozave për pacient ka shtuar…

Virozat e stinës/ Mjeku Erion Dasho: Situata nuk duket shqetësuese! Në pandemi patëm rënie të infektimeve nga gripi…

[ad_1] Virozat e stinës duket se kanë krijuar mjaft shqetësim në popullësi. Për të folur për…

OBSH: Shqiptarët paguajnë nga xhepi 60% të shpenzimeve për shëndetësinë, rritje e ndjeshme nga 2015, rekord në Europë

[ad_1] Shqiptarët përballen me kosto të larta të shpenzimeve shëndetësore direkt nga xhepi i tyre, por…

Britani, mjekët tërheqin vëmendjen mbi përdorimin e pajisjeve që monitorojnë glukozën

[ad_1] Kjo pajisje që ngjitet në krah është ndër gjeneratat e reja të pajisjeve qe monitorojne…

Demenca: Gjashtë shenja paralajmëruese më pak të njohura se po humbasim mendjen – Simptoma më shqetësuese në dush

[ad_1] Disa nga shenjat e hershme që po humbasim mendjen tonë janë të dukshme, si humbja…

Sëmundjet, që qëllimisht nuk trajtohen

[ad_1] Ekonomia vendase nuk ka vuajtur ndonjëherë për shifrat. Rikuperimi pas goditjeve ka qenë i shpejtë…

Osteoporoza: Sportet që mbrojnë kockat nga frakturat – Mosha ideale për të filluar

[ad_1] Adoleshentët që merren me sporte energjike po i japin vetes një dhuratë të jetës, theksojnë…

Shëndeti i fëmijëve i kërcënuar, treguesit e vaksinimit janë përkeqësuar

[ad_1] Fëmijët e sotshëm rrezikohen nga një seri sëmundjesh në disa raste vdekjeprurëse për arsye se…

Kirurgu okulist, Venkatesh Kadri i bashkohet spitalit Hygeia/ Mjeku diagnostikon dhe trajton të gjitha patologjitë e retinës

[ad_1] 🔉Dr. Venkatesh Kadri, mjeku kirurg okulist, specialist për kirurgjinë e retinës, i cili, së fundmi…

A merrni një pilulë kolesteroli? Pse ky trajtim mund të kërcënojë peshën tuaj

[ad_1] Statinat dhe barnat antihipertensive mbajnë nën kontroll kolesterolin dhe presionin e gjakut aq mirë sa…