50 ditë nga fillimi i agresionit rus/ Fjalimi i fundit i Zelensky drejtuar kombit: Njerëz të pathyeshëm të vendit më të guximshëm…

[ad_1]

Fjalimi i fundit i presidentit të Ukrainës, Volodymyr Zelensky drejtuar kombit shënon ditën e 50-të të luftës dhe në të ai ka nderuar mbrojtësit e Ukrainës.

“Njerëz të pathyeshëm të vendit më të guximshëm. Kemi rezistuar tashmë 50 ditë. Pesëdhjetë ditë agresion rus, megjithëse pushtuesit na dhanë maksimumi pesë ditë”, ka thënë fillimisht ai.

“Kjo periudhë, gjatë këtyre 50 ditëve kam parë shumë liderë botërorë në një mënyrë tjetër”, thotë ai, duke kujtuar bisedat dhe takimet e tij me shumë liderë perëndimorë.

“Kam parë politikanë që sillen sikur nuk kishin pushtet. Dhe kam parë jo politikanë që kanë bërë më shumë në këto 50 ditë se disa shtetarë që pretendonin për lidership”, vijon ai.

Ai nuk përmendi hapur fundosjen e anijes së Rusisë Moskva, por vlerësoi trupat ukrainase “të cilat kanë treguar se anijet ruse mund të shkojnë… vetëm në fund”.
Pesëdhjetë ditët e mbrojtjes sonë janë një arritje”, ka shtuar Zelensky.
“Arritje e miliona ukrainasve. Të gjithë atyre që morën vendimin kryesor në jetë më 24 shkurt – të luftojnë. Të jenë njerëzor. Të mos dorëzohen. Dhe të mos tradhtojnë”

loading…[ad_2]

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *